Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yousef

Number of posts : 15
Registration date : 2007-12-25

Småkronorna nära att tappa segern Empty
PostSubject: Småkronorna nära att tappa segern   Småkronorna nära att tappa segern Icon_minitimeWed Dec 26, 2007 4:42 pm

Småkronorna nära att tappa segern Smattingar_501805a

”Nerverna spelade oss ett spratt”

Den svenska segern såg ut att vara given. Då kom den storra darren.

Men svenskarna samlade ihop sig och kunde slå Slovakien med 4-3 i den viktiga första matchen i junior-VM.

När Robin Figren gjorde 3-1 för Sverige i inledningen av tredje perioden trodde nog de flesta att matchen var avgjord. Men Slovakien ville annorlunda. Bara 51 sekunder senare gjorde Ivan Rohac 2-3 efter riktigt svagt svenskt försvarspel.

Drygt minuten senare var det dags för ett nytt mål i baken för Småkronorna och helt plötsligt var matchen en helt öppen historia. För det tidigare så stabilt spelande Sverige uppträdde nu virrigt, ängsligt och det var egentligen rena turen att Slovakerna inte fick ett ledningsmål också.

– Nerverna spelade oss ett spratt i dag och helt plötsligt gör vi saker som man kanske inte gör annars, sade förbundskapten Per Mårts till SVT24 efter matchen.

Men med fem minuter kvar av matchen kom en chans för Sverige att hämta andan då Slovakien fick en spelare utvisad. Småkronorna hämta de inte bara andan utan gjorde också vinnarmålet efter att Johan Alcén iskallt slagit in pucken efter ett stolpskott från Patrik Berglund.

- Efter deras kvitteringsmål gällde det att gjuta mod i grabbarna. Vi spelade för att vinna, sa Per Mårts efteråt.

En taktik som gjorde att Sverige nu fått precis den start man behövde i den här turneringen.